További ingyen telkek és támogatások – friss lista!

A CSOK kapcsán több település ingyen telket kínál, amit nagy érdeklődés kísér. Ennek kapcsán a kormány részéről Lázár János jelezte, hogy tárgyalásokat folytatnak 23 város vezetőjével további ingyenes telekfelhasználásról. Számos önkormányzat mérlegeli, hogy ingyenesen vagy olcsón biztosít telket az építkezéshez.



A CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blogspoton a közelmúltban megjelent Ingyen telkek CSOK-osoknak című cikk sikerén felbuzdulva egy folyamatosan frissülő listát teszünk közzé a z ingyenes teleklehetőségekről.

A pontos részletekhez javasoljuk a települések önkormányzatának honlapját vagy intézményét felkeresni!

Balassagyarmat: http://www.balassagyarmat.hu/  – 15 telek, háromgyermekes vagy három gyermeket vállaló családok számára. A pályázat elbírálásakor már legalább két gyermekük van, illetve akik más településről költöznének Balassagyarmatra, negyedévente kerül elbírálásra a pályázat.

Makó: http://mako.hu/  – 15 telek, összközműves

Ásotthalom: http://www.asotthalom.hu/ – 14 telek, kb. 1700 nm-es, legalább három gyermeket vállaló családok számára, negyedévente kerül elbírálásra a pályázat.

Jászapáti: http://www.jaszapati.hu/  – 12 telek, 640-1350 nm közötti, helyiek is pályázhatnak. További területeket illetve felújításra váró ingatlanokat is terveznek bevonni a programba.

Füzesgyarmat: http://www.fuzesgyarmat.hu/  – márciustól várható ingyen telek a CSOK-hoz kötve.

Mórahalom: http://www.morahalom.hu  – piaci ár alatti telkek, más településről ideköltöző CSOK-igénylőknek, 1 millió forint vissza nem térítendő készpénztámogatás az építkezéshez, bér-, illetve ösztöndíj-támogatás, a helyi ipari parkban munkába állóknak akár ötmillió forintos munkáltatói támogatás. Emellett társasházépítőknek és a betelepülők hozzátartozóinak idősek garzonháza programot kínál a város. Az önkormányzat a megvásárolt telek összegének egy részét elszámolhatóvá teszi, plusz a banki ügyintézésben is segít. Részletes infó itt: http://csok.morahalom.hu/

Gyula: http://gyula.hu
– 30 telek, 600 nm, egyelőre közmű nélküli területen, de közművesítést tervezik, további telkek várhatók, gyulai és ideköltözők számára is.

Komló: http://www.komlo.hu – 9 telek, +9 várható a dávidföldi városrészben. A CSOK igénylőknek építkezéshez vagy a városban lakásvásárláshoz 500 ezer forint támogatást adnak, plusz gyermekenként (max. 3 gyerekig) további 200 ezer forintot. Az összeg fele vissza nem térítendő támogatás, a másik fele pedig kamatmentes hitel, utóbbit egy év türelmi idő után 60 hónap alatt kell törleszteni (max. 10 ezer Ft/hó a törlesztés). A támogatás csak az ingatlan vételárárba forgatható bele, első lakásvásárlók is igényelhetik Komlón, CSOK nélkül. Mindegyik támogatási formánál alapfeltétel, hogy az igénylők vállalják, gyermekeik Komlón járnak majd óvodába és általános iskolába.

Hernádnémeti: http://www.hernadnemeti.hu/ – Ingyen telek letelepedési támogatásként házaspároknak, élettársi kapcsolatban élők, illetőleg gyermeket egyedül nevelő szülők számára, akik érettségivel rendelkeznek, büntetlen előéletűek, és a településen önmaguk számára új lakóházat kívánnak építeni vagy építtetni.

Csongrád: http://www.csongrad.hu – Nettó 1 Ft/nm áron hirdet a település 8 építési telket CSOK-ot igénybe vevő családoknak. Két feltételnek kell megfelelni: igénybe venni a CSOK-ot, és két éven belül megkezdeni az építkezést.
További kedvezményt is kínál az önkormányzat: régi, rossz műszaki állapotú, belvárosi ingatlan vásárlásakor a bontási engedély bemutatásakor 1 millió Ft plusz támogatást adnak a CSOK-ot igénybe vevőknek.
Plusz lehetőség az ún. lakhatási támogatás, melyet 35 év alatti, gyermeket nevelő pároknak adnak. Új ház építése esetén 900 ezer, új lakás vásárlásakor 800 ezer, használt lakás vagy ház vásárlásakor 600 ezer forint fele részben vissza nem térítendő támogatás, fele részt kamatmentes hitel jár az igénylőknek.

A listát folyamatosan frissítjük! Ha Ön is tud hasonló települési felajánlásról, mely nem szerepel a listán, küldje el nekünk az otthonteremtesi.kedvezmenyek@gmail.com címre!

2016. február 8., CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blogspot

Related

telek 9053752512486226155

Népszerű bejegyzések

item