Startvonalon az új lakások

Ezerötszáz új lakás építését jelentette be a Cordia Budapesten, a nettó 100 millió eurós beruházással nyolc fővárosi helyszínen összesen 1...

Ezerötszáz új lakás építését jelentette be a Cordia Budapesten, a nettó 100 millió eurós beruházással nyolc fővárosi helyszínen összesen 1500 új lakást építenek. Az új lakások tervezésénél a CSOK-igénylés feltételeit is figyelembe veszik, így a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) is felhasználható lesz a vásárlásukhoz.
Az ingatlanfejlesztő az MTI kérdésére közölte, a szükséges forrást részben önerőből, részben banki finanszírozásból biztosítják. Az egyes projektek telkei már a vállalat tulajdonában vannak, a nyolcból két épület átadását 2017 negyedik negyedévére tervezik, hat várhatóan 2018-ban készül el.

A Cordia ezen kívül közleményében azt is jelezte, hogy a fővárosi kerületekben jelentősek az eltérések az új építésű lakások kínálatában. A legnagyobb különbség a belső kerületekben van, ahol a tapasztalatok szerint több mint háromszoros a kereslet a kínálathoz képest. A társaság elsősorban azokra a városrészekre koncentrál, ahol komoly hiány alakult ki az elmúlt időszakban.

A Cordia szakértői szerint egyre kevesebb a beépíthető belvárosi telek, ezért valószínűsítik, hogy a jó adottságú belvárosi lakások ára néhány éven belül megközelítheti a nyugat-európai árszínvonalat.

A tervek szerint a Cordia új építésű lakásai "okos otthonok" lesznek, így a tulajdonosok például okos telefonnal a távollétükben is vezérelhetik a lakás egyes eszközeit, egyebek mellett ellenőrizhetővé válik a fűtés, a légkondicionáló vagy akár az, hogy megfelelően bezárták-e az ingatlant.

2016. április 30., MTI / CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blogspot

Related

új lakások 2707410850118231381

Népszerű bejegyzések

item