CSOK-kal a jobb életkörülményért

Már most megkétszereződtek a lakásépítési engedélyek, illetve bejelentések az elmúlt év azonos időszakához képest a KSH adatai szerint. A ...

Már most megkétszereződtek a lakásépítési engedélyek, illetve bejelentések az elmúlt év azonos időszakához képest a KSH adatai szerint. A Társaság a Lakásért Egyesület (TLE) szerint ez részben a CSOK-nak köszönhető, és akár a társadalom egy részének az életminőségét is javíthatja.

A Központi Statisztikai Hivatal havi bontású adatiból látszik, hogy már áprilisban több mint duplájára nőtt a kiadott engedélyek (beleértve a január óta működő egyszerű bejelentéseket is) száma a tavalyi év azonos hónapjához képet. Ez az arány májusban megismétlődött, így ekkor már több mint 1400 engedélyt regisztráltak.

Az új lakásokra vonatkozó áfakedvezmények és a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK), valamint a kedvező lakáshitelek hatásának tudható be a változás a TLE szerint. Várakozásaik alapján ez a trend folytatódik majd, így ebben az évben összesen 10-15 000 lakásépítés megkezdését prognosztizálják.

A szervezet ugyanakkor fontosnak tartja kiemelni, hogy a lakásállomány minőségi megújítása közérdek, amely megalapozza a magyar társadalom életminőségét. Ez a minőségi megújulás pedig megteremti azt a lehetőséget, hogy a különböző társadalmi rétegekben élők egy lépcsővel feljebb lépjenek a minőségi lakhatás felé.

A felépülő új lakások ezért nemcsak az építkezők és az új lakást vásárlók érdekét szolgálják, hanem meghatározzák a következő száz évben bennük lakók életkörülményeit is.

2016. július 7., TLE / CSOK Otthonteremtési Kedvezmények blogspot

Related

új lakás 7113631976310198068

Népszerű bejegyzések

item