Folytatnák a CSOK-ot

A Fidesz-KDNP folytatná a családok otthonteremtési programját, ha jövőre kormányra kerül – mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője budapest...

A Fidesz-KDNP folytatná a családok otthonteremtési programját, ha jövőre kormányra kerül – mondta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. A háttérben további egyeztetések folynak a CSOK bővítéséről is.

A politikus hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP kormányzása óta a családok otthonteremtése olcsóbbá, kiszámíthatóbbá és biztonságosabbá vált. Elmondta, hogy a Fidesz-KDNP családi otthonteremtési kedvezményekkel (CSOK), a lakásáfa 5 százalékra csökkentésével, az áfa-visszaigénylés lehetőségével és kedvezményes hitellel segítette, hogy a családok előreléphessenek az otthonteremtésben.

Hozzátette, 2015 óta a kedvezményt 56 000 család vette igénybe, így 153 milliárd forinttal segítettek abban, hogy a családok új lakást vegyenek vagy építsenek.

Ez a szóvivő szerint élénkíti a lakáspiacot és az építőipart is, amit bizonyít, hogy 2017 első félévében az új lakásokra kiadott építési engedélyek száma 40 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát.

A Fidesz-KDNP, ha lehetősége van, akkor a jövőben is folytatni fogja a programot, hiszen a 2018-as költségvetésben már 230 milliárd forintra növelték a program támogatását, illetve 2018-at a Család Évének nyilvánítanák. Ennek érdekében folyamatban vannak az egyeztetések arról, hogyan lehetne tovább élénkíteni ezt a piacot, illetve célzottabbá tenni az otthonteremtési rendszert.

2017. október 1., MTI

Related

új lakások 7450251138929712379

Népszerű bejegyzések

item