Tovább gondolkodnak a CSOK-ról

Egy hét kihagyás után ismét Kormányinfót tartott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető többek között beszélt a C...

Egy hét kihagyás után ismét Kormányinfót tartott Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető többek között beszélt a CSOK felülvizsgálatáról is, melynek kibővítésén gondolkodnak, a tervek szerint magasabb CSOK jöhetne a vidéki településeken.
A Pénzcentrum.hu beszámolója alapján Lázár János szerint "két vita van a kormány asztalán. Az egyik annak vizsgálata, hogy a támogatás közvetítése jól működik-e, mennyire bürokratikus. Az NGM erről készít egy jelentést, amit a kormány meghallgat. Lenne olyan bürokratikus könnyítés, ami segítené a vásárlókat. A másik dolog, hogy a támogatási rendszert ki kell értékelni, a miniszterelnök ezzel személyesen foglalkozik. Vannak olyan kezdeményezések, hogy ezt hogyan lehetne kibővíteni. A használt ingatlanok esetében felmerülnek új kérdések" – magyarázta.

Ennek értelmében első pontként elképzelhető, hogy felülvizsgálják a bankok ügyintézését, és ezt reformálnák meg. A második pont a már sokat emlegetett bővítés lenne, amely lehetővé tenné például, hogy a kisebb településeken nagyobb támogatást kaphassanak a CSOK-ot igénybe vevők.

Az igénylésre jogosultak valószínűleg mindegyik döntésnek örülnének, de az állapotokat tekintve továbbra is a legégetőbb szükség a CSOK ingatlanok felújítására és korszerűsítésére való kiterjesztése lenne.

2017. október 26., CSOK Otthonteremtési kedvezmények blogspot

Related

pénzcentrum 215921662943010148

Népszerű bejegyzések

item